Heel Brabant Juicht
 

Heel Brabant Juicht 9 juni 2016

Brabant is dé sportprovincie van Nederland. Daar zijn we trots op. Dat hebben we laten zien op 9 juni. Toen vond Heel Brabant Juicht plaats, een evenement waarbij de sportvrijwilliger en Brabantse topsporters centraal stonden. Van Trots met een grote T naar Groots met een zachte G: van het Parktheater in Eindhoven waar onze Brabantse topsporters een award uitreikten aan iemand die belangrijk is (geweest) in hun carrière naar het allereerste concert van Groots met een zachte G van Guus Meeuwis. In een uitverkocht Philips Stadion zwaaiden we onze Brabantse topsporters uit op weg naar Rio. Nog even nagenieten? Bekijk dan de foto's of het verslag van Omroep Brabant.

Brabant is uniek
Wat hier gebeurt is bijzonder. Met ruim 5000 sportverenigingen, een enorme hoeveelheid vrijwilligers die zich inzetten voor de sport, de (top-)sportfaciliteiten die Brabant rijk is én de sportinnovaties die we hier ontwikkelen zijn we uniek. En wat te denken van onze Brabantse talenten en topsporters. Kijk eens naar de medaillespiegel van Londen 2012, waarbij Noord-Brabant hoger scoort dan grote sportlanden zoals Spanje en Brazilië.

Iedereen doet mee
Iedereen kan meedoen in Brabant; met of zonder beperking, jong en oud! Hier is een individuele prestatie toch altijd een teamprestatie. En die prestaties vieren we nooit alleen, dat doen we samen: Heel Brabant Juicht!

Bekijk hier het persbericht van 9 juni.
Bekijk hier het persbericht van 22 april. 

Heel Brabant Juicht is een samenwerking van

Contact

Voor meer informatie
heelbrabantjuicht@brabant.nl
073-6808035Copyright Provincie Noord-Brabant 2014