Bekende coins en koersen

Er zijn vele bekende crypto valuta's (coins) beschikbaar, waaronder de meest bekende crypto valuta Bitcoin. De Bitcoin wordt vaak gezien als de "gouden standaard" van de industrie. Het is ook de grootste en meest waardevolle crypto valuta. Je kunt bitcoin kopen op verschillende platformen. Denk aan Bitcoin bij Bitvavo, hier kun je de koers bekijken en ook direct de coin kopen. Natuurlijk zijn er nog veel meer coins op verschillende platformen beschikbaar en het is dan ook belangrijk eerst goed onderzoek te doen naar de coin en de koersen te bekijken. 

De bitcoin

Bitcoin is een van de meest populaire en controversiële crypto valuta's. De bitcoin blijft dan ook een belangrijk onderdeel van de crypto-economie. Een van de belangrijkste kenmerken van Bitcoin is dat er een beperkte hoeveelheid is, er zullen slechts 21 miljoen bitcoins ooit worden gedolven. Dit maakt het een soort digitaal "goud", waarvan de waarde wordt bepaald door vraag en aanbod. Bitcoin wordt vaak gebruikt als een investering en wordt ook steeds vaker als een betaalmiddel gebruikt, hoewel het gebruik hiervan nog steeds beperkt is in vergelijking met traditionele valuta's.

Koersen van andere coins

Natuurlijk heb je naast de bitcoin, nog veel meer andere coins. Denk aan de Bitvavo.com avalanche koers en coin. Avalanche (AVAX) is een relatief nieuwe crypto valuta die wordt verhandeld op verschillende platformen. Avalanche is een decentraal netwerk van subnetwerken, waarmee gebruikers kunnen bouwen en uitvoeren van decentrale toepassingen, smart contracts en andere blockchain-gebaseerde projecten. Een andere bekende coin waar je waarschijnlijk wel eens van gehoord hebt, is Cardano. Cardano heeft een uniek tweelaags ontwerp waarbij de eerste laag verantwoordelijk is voor transacties en de tweede laag voor smart contracts. Dit maakt het platform efficiënter en veiliger dan andere blockchain platforms. Let wel op dat de koers veel kan wisselen en het is daarom altijd goed om eigen onderzoek te doen voordat je investeert in een crypto valuta zoals Avalanche, Cardano of Bitcoin.

Hoe zorg je dat jouw crypto veilig is?

Als je crypto bezit, wil je natuurlijk dat jouw cryptomunten veilig zijn. Natuurlijk is niet elke methode 100% veilig, maar je kunt er wel voor zorgen dat jouw crypto minder risico loopt. Gebruik bijvoorbeeld een hardware wallet. Dit is een fysiek apparaat dat speciaal is ontworpen om crypto op te slaan. Het is een van de veiligste manieren om je crypto te bewaren, omdat het offline is en beschermd is tegen hackers. Zorg daarnaast nog voor een sterk wachtwoord en gebruik eventueel twee-factor authenticatie (2FA) en voer op tijd eventuele updates uit. Zo zorg je ervoor dat jouw cryptomunten minder gevaar lopen.  

Aanbevolen artikelen