Creëer jouw droomwoonkamer

Ben jij helemaal 100% tevreden met jouw woonkamer? Is het een heiligdom waar jij helemaal tot rust kan komen; waar je mensen kan ontvangen voor een etentje of een fijne filmavond; waar je naar je favoriete muziek kan luisteren én je lievelingsboeken kan lezen in een grote stoel? Je woonkamer hoort dat wel te zijn—een plek waar je kan ontspannen hoe jij dat wil. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Is het een kwestie van mooie plissé gordijnen en/of andere raamdecoratie op maat, of zit er meer achter? Laten we samen de woonkamer van jouw dromen in elkaar sleutelen!

 

Functie boven vorm 

 

Een woonkamer moet ontspanning bieden boven alles (zélfs boven raamdecoratie op maat zoals plissé gordijnen). Dus; hoe ontspan jij? Sommige mensen ontspannen door zich helemaal terug te kunnen trekken in hun eigen ruimte; lekker weg te zakken in een grote stoel met een goed boek, of juist hun favoriete films kijken op een fijne bank met een goed geluidssysteem waardoor het klinkt alsof je meevliegt met het ruimteschip op het scherm. Anderen daarentegen ontspannen vooral als er zo veel mogelijk lieve mensen zijn; wanneer ze voor veel mensen lekker kunnen koken, een etentje kunnen organiseren en iedereen in hun woonkamer kwijt kunnen. Twee verschillende soorten van ontspanning, en er zijn er nog honderden anderen. Een woonkamer is een plek voor ontspanning, maar moet ook ingericht zijn op die ontspanning. Een ruimte die vooral moet focussen op mensen ontvangen, bijvoorbeeld, zal gebruikmaken van meubels waar veel mensen tegelijk aan kunnen plaatsnemen, waar een ruimte gefocust op eigen ontspanning meer zal investeren in een goede stoel en geluidssysteem, om maar wat dingen te noemen.

 

Al die details 

 

Het is een veelvoorkomend idee dat de make-over van een ruimte in je huis een enorme verandering moet zijn. Maak je geen zorgen; je hoeft geen enorme aanpassingen te maken of zelfs maar nieuwe meubels aan te schaffen, tenzij je echt graag die nieuwe plissé gordijnen wil (wat wij heel goed snappen!) Een verandering in een ruimte zit hem meer in sfeer, en sfeer komt door details. Dingen als een andere toon verlichting (warmer of kouder), maar ook een andere kleur op de muren of een andere manier van je ruimte decoreren. Denk aan andere sierkussens, schilderijen, etc. 

 

Jouw droomwoonkamer is nog meer binnen handbereik dan je denkt. Volg ons advies en geniet vooral ook van je ruimte; daar is ‘ie voor!

Recommended Articles