3x vakantie vieren in eigen land

Vakantie in Nederland saai? Zeker niet! Bij vakantie denken veel mensen al snel aan een vliegreis, een wit zandstrand en een helderblauwe zee, maar voor een ultieme vakantie hoef je het helemaal niet ver van huis te zoeken. Ook Nederland is een prachtig land dat veel te bieden heeft. Geannuleerde vakantieplannen van tijdens de pandemie zijn inmiddels door de meeste mensen wel weer ingehaald, daarom is het nu tijd om ons eigen kikkerlandje eens te herontdekken. Hoewel Nederland altijd al geliefd is geweest voor vakanties wordt het nu juist extra gewaardeerd. Ontdek dit jaar plaatsen waar je nog nooit bent geweest, kom tot rust in de natuur en maak nieuwe herinneringen dicht bij huis. Waar breng jij je volgende vakantie door?

Fietsvakantie rondom de Zuiderzee

De Zuiderzee wordt nog niet genoeg gewaardeerd als vakantiebestemming, daarom kun je deze zomer een ronde fietsen door de mooiste plekken van het land. Zo vind je op de Veluwe een prachtig bebost gebied van wel duizend vierkante meter. Voornamelijk loofbos en naaldbos, maar ook zandverstuivingen en heidevelden kom je hier tegen. Voor meer stedelijke bezienswaardigheden vind je je plek in de middeleeuwse binnenstad van Amersfoort. Vervolgens biedt Noord-Holland je mooie vergezichten en kun je het zeevaarders-verleden op je laten inwerken. Voor de ultieme beleving boek je een plekje op een camping noord holland. Zoek online bijvoorbeeld eens op “camping aan zee” voor een geschikt aanbod.

Bezoek de Waddeneilanden

Onze eigen Waddeneilanden zien er misschien dan niet zo tropisch uit als de Griekse eilanden, maar bieden toch echt heel veel moois. Zo kun je via Den Helder de boot naar Texel nemen en onderweg de eerste zeehonden al zien. In de lente zie je op Texel vele pasgeboren lammetjes door de wei huppelen, wandel je rustig door de duinen of neem je juist een verfrissende duik. Op Vlieland kom je volledig tot rust. Dit autovrije eiland heeft maar één dorp en heeft een ware Sahara van het Noorden, een zandvlakte van maar liefst 20 vierkante kilometer.

Stedentrips

Tot slot hoef je voor de ultieme stedentrip niet per se naar Lissabon, Barcelona of Milaan. Bezoek bijvoorbeeld eens ons eigen Maastricht. Een onwijs gezellige, bourgondische stad tussen de heuvels van Zuid-Limburg. Je vindt hier veel terrassen en bezienswaardigheden zoals het Bonnefantenmuseum. Daarnaast kun je in Maastricht ook heerlijk shoppen in allerlei leuke boetiekjes. Ook Middelburg is een hartstikke leuke stad. Combineer het met een bezoek aan een Zeeland vakantiepark en gegarandeerd dat je alsnog een lekker vakantiegevoel opdoet dit jaar.

Recommended Articles