Kleding van toen naar nu!

Vintage kleding is helemaal in! Het is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens uniek en stijlvol. Maar hoe geef je je kledingkast een vintage tintje zonder dat het er oubollig uit ziet? In deze blog geef ik je tips om vintage kleding te combineren met moderne items om zo een stijlvolle outfit samen te stellen die past bij deze tijd en bij jou! Lees je mee?

Combineer met moderne items

Een vintage kledingstuk kan er precies zo uitzien als het is; oud. En dat wil je niet. Je wilt een trendy outfit die iets van vroeger meeneemt naar het hier en nu. Het moet niet op een stereotype bejaardenlook lijken. Daar is niets mis mee maar vaak niet de wens. Door vintage items te combineren met moderne items creëer je een unieke look. Sowieso kan je ook voor nieuwere items gaan die een beetje vintage ogen, ook daarom komen die spijkerjassen weer terug. Zo kies je een kledingstuk wat precies past en naar wens is zonder dat je hoeft in te leveren op een retro look.

Let op de pasvorm

En die pasvorm, die is maar wat belangrijk. Kies daarom voor vintage kledingstukken die goed passen en combineer deze met moderne items die ook goed passen. Zo voorkom je dat je er slonzig uitziet. Eigenlijk geldt deze tip dus voor alle kledingstukken die je draagt, tenzij je persé voor de ‘oversized’ look gaat.

Kies voor accessoires

Accessoires zijn een geweldige manier om een vintage tintje aan je outfit te geven. Denk bijvoorbeeld aan een vintage tas, een sjaal of een riem. Accessoires kunnen je outfit helemaal afmaken en zorgen voor een unieke, vintage look. Daarnaast ga je gewoon voor je favoriete broeken dames, combineer het met een neutrale top zodat de accessoires extra in het oog springen.

Experimenteer met kleur

Vintage kleding is vaak kleurrijk en gedurfd, dus waarom zou je niet experimenteren met kleur? Combineer een felgekleurde vintage blouse met een stoere jeans of een vintage rok met een print met een modern shirt. Kleurrijke combinaties zorgen voor een vrolijke outfit die allesbehalve oubollig oogt. Toch zal het vintage kledingstuk genoeg opvallen.

Ga voor statement pieces

Het mag duidelijk zijn: vintage kledingstukken zijn vaak echte statement pieces. Ga daarom op zoek naar vintage items die opvallen en combineer deze met moderne, neutrale items. Denk bijvoorbeeld aan een vintage jasje, een felgekleurde vintage rok of een retro jumpsuit. Ga daaronder voor simpele witte sneakers of houd de accessoires zoals de tas en dergelijken neutraal.

Recommended Articles