Fitness is een erg populaire manier om gezond te blijven in onze huidige tijd. Naast gezond blijven is fitness natuurlijk ook een manier om je lijf in jouw gewenste vorm te krijgen, met onder andere meer zelfvertrouwen en een betere gezondheid als resultaat. Als je van plan bent om naar de sportschool te gaan, is het belangrijk dat je weet hoe je blessures voorkomt en welke middelen je kunnen helpen met je fitness ervaring.

Kijk wel uit

Een van de belangrijkste dingen om te doen voor het sporten is strekken. Dit is misschien niet heel spannend maar wel belangrijk. Door te strekken, warmen je spieren op en worden ze flexibeler. Dit is belangrijk omdat wanneer je spieren nog gespannen staat en je explosief kracht zet er snel scheuren in je spieren kunnen ontstaan. Dus eerst strekken, kan veel ellende voorkomen. Overigens is het van belang dat je niet intensief strekt na krachttraining, hierdoor kan je namelijk ook blessures oplopen.

Dit kan je helpen

Naast even goed strekken en op de correcte manier de gekozen oefeningen uitvoeren is het ook belangrijk dat je de juiste stoffen binnenkrijgt om je lijf te ondersteunen. Een van de stoffen die je lichaam het hardst nodig heeft, is eiwit. Deze stof bevordert spierherstel en is dus cruciaal in het dieet van een sporter. caseine eiwit is een aanrader als je veel sport. Dit is een sportmiddel wat net als proteïnepoeder in je drankje toegevoegd kan worden. Caseïne eiwit voorziet je over een langere periode van eiwitten omdat dit geleidelijk afgebroken wordt waardoor je dus ook geleidelijk aminozuren aanmaakt, die dan ook weer je lichaam ondersteunen.

Naast Caseïne eiwit is er ook nog Whey isolaat, een andere stof die de laatste tijd steeds populairder wordt onder de echte sportfanaten. Het is een soort wei eiwit dat een bijproduct is van kaas en tot poedervorm gebracht wordt voor een gemakkelijke consumptie van eiwitten. Whey isolaat onderscheidt zich van andere proteïne producten omdat het een extra zuiveringsproces ondergaat waardoor het nog zuiverder is en een geconcentreerder gehalte aan eiwitten bevat. Vandaar dat het zo populairder is.

Minder blessures is vaker sporten

Of je nu van plan bent om producten als proteïne poeder of whey isolaat aan te schaffen, of niet. Even strekken blijft dus van belang om blessures te voorkomen en zo veiliger en vaker te kunnen sporten. Nu dat je dit allemaal weet, hoef je je alleen nog even om te kleden en zweten maar!

Recommended Articles